Oracle Live SQL ile Kurulum Yapmadan SQL Yazma



Çoğu zaman Oracle'ı kurmak zahmetli bir hal alabiliyor. Basit bazı şeyler için Oracle kurmak yerine herhangi bir kurulum yapmadan Oracle'ın web tabanlı bize sunduğu ve sql yazmamızı sağlayan Oracle Live SQL kullanılabilir.
Oracle Live SQL adresinde herhangi bir kurulum yapmadan cloud üzerinde sorgular yazabiliriz. Bu hizmeti kullanabilmek için oracle username ve password ile giriş yapmalısınız. Hesabınız yoksa hemen oluşturabilirsiniz.

Giriş yapınca oracle herhangi bir objecti olmayan geçici bir user verecek. Veritabanı user ve schema ayn şey demektir. Bize verilen user için "My Schema" scheması oluşturulur. Bu user ile giriş yaptıktan sonra SQL Worksheet alanında Select, DML, DDL ve transaction language yazılabilir. Schema alanında object create edilebilir, veya varolan objectler upload edilebilir. Oracle üzerinde çalışmamız için Human Resources, Sales History ve daha fazla schemayı bize read only yani sadece select ile kullanabileceğimiz bir yapıda sunuyor. Bu schemalarda table, procedure, sequence, view gibi birçok object bulunmaktadır. Schema adı ön eki ile bunlara erişebiliriz.

select * from hr.employees; ile sorgumuzu yazazarak "run" butonu ile çalıştırıp sonuçları görebiliriz.
Share:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder