Oracle 12c İndirilmesi ve Windows 7, 8, 10 Üzerinde Kurulumu



Oracle Web Site adresine gidilir. Bu sayfada Oracle'ın işletim sistemlerine göre son versiyonları olan veritabanı kurulum dosyaları listelenir. Standart Edition ve Enterprise Edition paketleri vardır. Standart edition daha küçük kuruluşlar için kullanılırken Enterprise Edition büyük kurumlar ve kuruluşlar için tercih edilir. 12c Release 1 için Standart ve Enterprise kurulum dosyaları ayrılmışken 12c Release 2 için tek bir kurulum dosyası vardır. 12c R2 kurulum aşamasında bu sorulacaktır. Oracle Database'in bu sürümleri ücretlidir. Ücretsiz ve lisans ücreti olmadan bir projede Oracle Database kullanmak için Express Edition kullanabilirsiniz. Accept License Agreement seçerek uygun olanı indirebilirsiniz.


İndirilen zip dosyası unzip ile bir klasöre çıkarılır. setup.exe ile kurulum başlatılır. Oracle kurulum adımları şöyledir:

Configure Security Update: Bu aşama lisanslı olanlar için gereçlidir. Support Password girilerek destek alınacak email adresi belirtilir. Biz email boş bırakıp check işaretini kaldırıyoruz. Herhangi bir uyarı verirse Yes ile devam ediyoruz.
Installation Option: Bu aşamda üç seçenek var. Yeni bir database kur ve konfigür et, sadece yazılımı yükle ve var olan database, upgrade et. Biz Create and configure database ile devam ediyoruz.
System Class: İki seçenek var. Büyük bir veri merkezi için kurulum veya basit işler için kolay konfigürasyon olan Desktop class. Biz desktop ile devam ediyoruz.
Oracle Home User: Oracle virtual account veya yeni windows kullanıcı oluşturarak devam etmeyi tavsiye ediyor. Var olan windows kullanıcıları da seçilebilir ancak biz database işlemleri için bir kullanıcı create ediyoruz.
Typical Installation: Oracle'ın kurulacağı dizinler girilecek. Oracle widnows kurulu olmadığı C 'nin dışında bir yere kurmanızı tavsiye ederim. Database Edition bu aşamada seçilir. Character set seçilir. Global yani Container database adı girilir. Biz orcl giriyoruz. Şifre beliritlir. Pluggable database adı girilir. Biz orclpdb giriyoruz. Oracle standartlara uygun şifre girmediniz derse eminim ignore et deyip Yes ile devam ediyoruz.
Prerequisite Checks: Bazı kontroller yapılır.
Summary: Girilen bilgiler özet olarak sunulur.
Install Product: Kurulum aşamasıdır.
Finish: Kurulum tamamlanır.



Oracle web sitesi üzerinden kurulum hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Share:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder